Preistamppot met jonge kapucijners, piccalilly en zilveruitjes
bewaar
bewaar

Preistamppot met jonge kapucijners, piccalilly en zilveruitjes

Jonge kapucijners, of velderwten, zijn heerlijk zacht van smaak en daarom perfect in een winterse stamppot. Wij maakten 'm met prei, piccalilly en peterselie voor een voedzame avondmaaltijd die al in 30 min. op tafel staat.

30 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op.

Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 min. Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak de helft van de kapucijners 3 min mee. Schep uit de pan.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak de rest van de kapucijners in 2 min. krokant. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.

Snijd de zilveruitjes grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree, voeg eventueel kookvocht toe. Voeg de margarine, het preimengsel en de zilveruitjes toe en meng erdoor. Voeg de helft van de piccalilly toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de peterselie grof. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de krokante kapucijners en peterselie. Serveer de rest van de piccalilly erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Preistamppot met jonge kapucijners, piccalilly en zilveruitjes

Jonge kapucijners, of velderwten, zijn heerlijk zacht van smaak en daarom perfect in een winterse stamppot. Wij maakten 'm met prei, piccalilly en peterselie voor een voedzame avondmaaltijd die al in 30 min. op tafel staat.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig