Preistamppot met jonge kapucijners, piccalilly en zilveruitjes
Jonge kapucijners, of velderwten, zijn heerlijk zacht van smaak en daarom perfect in een winterse stamppot. Wij maakten 'm met prei, piccalilly en peterselie voor een voedzame avondmaaltijd die al in 30 min. op tafel staat.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 min. Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak de helft van de kapucijners 3 min mee. Schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak de rest van de kapucijners in 2 min. krokant. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
Snijd de zilveruitjes grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree, voeg eventueel kookvocht toe. Voeg de margarine, het preimengsel en de zilveruitjes toe en meng erdoor. Voeg de helft van de piccalilly toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de krokante kapucijners en peterselie. Serveer de rest van de piccalilly erbij.
Preistamppot met jonge kapucijners, piccalilly en zilveruitjes
Jonge kapucijners, of velderwten, zijn heerlijk zacht van smaak en daarom perfect in een winterse stamppot. Wij maakten 'm met prei, piccalilly en peterselie voor een voedzame avondmaaltijd die al in 30 min. op tafel staat.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199594_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Giet af en vang het kookvocht op.
Verhit ondertussen de helft van de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Bak de prei 5 min. Spoel de kapucijners in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Bak de helft van de kapucijners 3 min mee. Schep uit de pan.
Verhit de rest van de olie in de koekenpan op hoog vuur. Bak de rest van de kapucijners in 2 min. krokant. Laat uitlekken op een met keukenpapier bekleed bord.
Snijd de zilveruitjes grof. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot puree, voeg eventueel kookvocht toe. Voeg de margarine, het preimengsel en de zilveruitjes toe en meng erdoor. Voeg de helft van de piccalilly toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de peterselie grof. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de krokante kapucijners en peterselie. Serveer de rest van de piccalilly erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 kg iets kruimige aardappel
4 el milde olijfolie
800 g gesneden prei
400 g jonge kapucijners in blik
100 g zilveruitjes zoetzuur
30 g plantaardige margarine
100 g piccalilly
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
pureestamper