Vegetarische rijstgerechten
Tijd voor rijst is het altijd. Je kunt er een klassieke nasi of een heerijke risotto mee maken.
![Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst](https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_124309_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Indiase korma met ei, spinazie & bloemkoolrijst
- Schil de gember en snijd fijn. Verhit 1/2 van de olie in een wok of hapjespan en bak de gember en currypasta 2 min. op laag vuur. Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng al roerend aan de kook en laat 6 min. afgedekt op laag vuur stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Kook ondertussen de eieren 6 min. Giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer ze.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst 2 min. Schep uit de pan en laat de spinazie in dezelfde pan al omscheppend slinken.
- Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over diepe borden. Leg de gehalveerde eieren erop en bestrooi met het amandelschaafsel.
Dagje vegetarisch
Meer vegetarisch