Risotto met plantaardige zalm en zeekraal (advertorial)
Deze plantaardige zalm op een bedje van risotto en zeekraal is precies waar je zin in hebt na een lange (of korte) dag.
Aan de slag
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 20 g margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui en ¼ van de knoflook 5 min. Voeg de rijst toe en fruit al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
Voeg 125 ml wijn toe en roer tot die is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot die is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik en vloeibaar te zijn.
Doe ondertussen de zeekraal in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan, giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit 40 g margarine in een koekenpan. Bestrooi de filets met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal van het vuur en hou warm op een bord onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht, pers de hele vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak de rest van de knoflook en tijm 1 min. op middelhoog vuur in het bakvet van de zalm. Voeg de rest van de wijn en 2 el citroensap toe en laat 1-2 min. inkoken. Voeg de rest van de margarine in delen al roerend toe tot deze is gesmolten.
Haal de risotto van het vuur en roer het plantaardig alternatief voor crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden, verdeel daarover de zeekraal, gebakken zalm, de saus en het citroenrasp.
Risotto met plantaardige zalm en zeekraal (advertorial)
Deze plantaardige zalm op een bedje van risotto en zeekraal is precies waar je zin in hebt na een lange (of korte) dag.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD197199_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en hou warm op laag vuur. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit 20 g margarine in een pan met dikke bodem en fruit de ui en ¼ van de knoflook 5 min. Voeg de rijst toe en fruit al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
Voeg 125 ml wijn toe en roer tot die is opgenomen. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot die is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt ca. 20 min. Het mengsel hoort dik en vloeibaar te zijn.
Doe ondertussen de zeekraal in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan, giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit 40 g margarine in een koekenpan. Bestrooi de filets met peper en eventueel zout en bak 5 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Haal van het vuur en hou warm op een bord onder aluminiumfolie. Bewaar het bakvet.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de halve vrucht, pers de hele vrucht uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak de rest van de knoflook en tijm 1 min. op middelhoog vuur in het bakvet van de zalm. Voeg de rest van de wijn en 2 el citroensap toe en laat 1-2 min. inkoken. Voeg de rest van de margarine in delen al roerend toe tot deze is gesmolten.
Haal de risotto van het vuur en roer het plantaardig alternatief voor crème fraîche erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over de borden, verdeel daarover de zeekraal, gebakken zalm, de saus en het citroenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 l water
1 vegan groentebouillonblokje
1 middelgrote ui
4 tenen knoflook
100 g ongezouten plantaardige margarine
300 g risottorijst
200 ml vegan droge witte wijn
100 g zeekraal
4 Vivera plantaardige zalmfilet
1 biologische citroen
2 takjes verse tijm
100 g plantaardig alternatief voor crème fraîche