Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena. Roer dit door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer in de hoge beker van de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit ⅗ van de zonnebloemolie met de helft van de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus erop en laat 1 min. meekoken met de deksel op de pan.
Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paksoi 6 min. Keer halverwege om. Schep om met de rest van de sesamolie. Serveer de foeyonghai met de rijst en paksoi erbij.
Foeyonghai met Shanghai paksoi en rijst
Een klassieker: foeyonghai! In Nederland kennen we het gerecht uit Chinees-Indische restaurants. Het gerecht bestaat uit gebakken eieren in zoetzure tomatensaus. De een maakt het met vlees, kip of garnalen (of een combinatie) en de ander houdt 'm vega.
- combinatietipLekker met bosui en crispy chili olie.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Foeyonghai met Shanghai paksoi en rijst
Een klassieker: foeyonghai! In Nederland kennen we het gerecht uit Chinees-Indische restaurants. Het gerecht bestaat uit gebakken eieren in zoetzure tomatensaus. De een maakt het met vlees, kip of garnalen (of een combinatie) en de ander houdt 'm vega.

hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅕ van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de tomato frito toe en laat 10 min. op laag vuur koken.
Meng in een kommetje de gembersiroop, chilisaus, azijn en maizena. Roer dit door de tomatensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer in de hoge beker van de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit ⅗ van de zonnebloemolie met de helft van de sesamolie in een grote hapjespan. Bak de wokgroente 5 min. op hoog vuur. Kluts de eieren ondertussen in een kom en voeg ze de laatste 2 min. toe aan de groente. Vouw met een spatel de groente met de eieren tot een rommelige omelet. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tomatensaus erop en laat 1 min. meekoken met de deksel op de pan.
Snijd de Shanghai paksoi in de lengte in kwarten. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de paksoi 6 min. Keer halverwege om. Schep om met de rest van de sesamolie. Serveer de foeyonghai met de rijst en paksoi erbij.
combinatietip:Lekker met bosui en crispy chili olie.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pandanrijst
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
5 el zonnebloemolie
350 g tomato frito
3 el gembersiroop
2 el zoete chilisaus
1 el witte natuurazijn
1 el maizena
2 tl sesamolie
400 g wokgroente Chinees
8 middelgrote scharreleieren
500 g Shanghai paksoi
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker