Vegan desserts

Wist je dat je desserts als tiramisu ook vegan kunt maken? Heerlijk zacht en verrassend eenvoudig. Meer tijd vrij? Probeer dan de vegan meringue. Die is net zo knapperig als het origineel. Heerlijk plantaardig en zo geklopt!

Vegan dessert recepten

Vegan tiramisu maken

Ingrediënten

Aantal porties

100 ml espresso

350 gram biologische kikkererwten in pot

70 gram kokosbloesemsuiker

300 gram plantaardige kokos gurt ongezoet

300 gram theebiscuits

3 eetlepel amaretto

20 gram cacaonibs

0.5 eetlepel cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • whiskyglazen

  • theezeefje

  1. Zet de espresso en laat afkoelen. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef, maar vang het vocht op. De kikkererwten zelf worden niet gebruikt. Klop het kikkererwtenvocht in de keukenmachine of met de mixer zo stijf mogelijk. Voeg vervolgens geleidelijk en al kloppend de kokosbloesemsuiker toe. Klop nog 1 min. Spatel de gurt erdoor.

  2. Verkruimel de koekjes in een diep bord in stukjes van 1 cm. Meng de espresso, amaretto en cacaonibs erdoor.

  3. Verdeel ⅓ van het kokosschuim over de glazen en vervolgens de helft van het koekjesmengsel. Herhaal en eindig met de rest van het kokosschuim. Bestrooi met de (thee)zeef met de cacaopoeder.

Vegan tiramisu

Romige vegan tiramisu? Je moet het maken om het te geloven...

NAGERECHT – 6 PERS. – 25 MIN.

INGREDIËNTEN
350 g biologische kikkerwten (pot)
70 g kokosbloesemsuiker (pot 200 g, Biofan)
300 g creamy kokos naturel (plantaardige zuivel, beker)
300 g volkoren digestive biscuits
100 ml espresso, afgekoeld
3 el amaretto
20 g cacaonibs (zakj...

00:36