Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.
Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.
Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus. Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.
Recepten voor vegan hapjes
Kruidige bloemkoolbites uit de oven maken
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram koelverse bloemkoolroosjes | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
2 theelepel garam masala | |
1 theelepel uienpoeder | |
1 theelepel paprikapoeder | |
0.25 theelepel zout | |
150 gram zongerijpte mango | |
1.5 theelepel sriracha sauce |
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker
Vegan roomkaas voor de borrel
Een vegan borrelplank is makkelijker dan je denkt met deze vegan roomkaas. Let’s get the party started!
INGREDIËNTEN
150 g ongebrande cashewnoten
½ tl zout
1 tl uienpoeder (potje 50 g, Verstegen)
2 el vers citroensap
3 el amandelmelk (of andere plantaardige melk)
10 g platte peterselie (bakje 15 g)
5 g bieslook (bakje 25 g)
(kleine) keuk...
00:34
De hele dag vegan
Meer dieetwensen
Liever vegetarisch?