Vegan hapjes

Feestje upcoming of gewoon lekker aan het bankhangen? Deze vegan hapjes zijn perfect voor ieder moment. Wat dacht je van vegan albondigas of avocadodip met snoepgroenten? Daar kan je gewoon niet van afblijven. Echt, probeer het maar!

Recepten voor vegan hapjes

Kruidige bloemkoolbites uit de oven maken

Ingrediënten

Aantal personen

400 gram koelverse bloemkoolroosjes

2 eetlepel milde olijfolie

2 theelepel garam masala

1 theelepel uienpoeder

1 theelepel paprikapoeder

0.25 theelepel zout

150 gram zongerijpte mango

1.5 theelepel sriracha sauce

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met hoge beker

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd de bloemkoolroosjes in gelijke stukken van ca. 4 cm. en doe in een kom. Meng de olie, garam masala, uienpoeder, paprikapoeder en het zout. Spatel door de bloemkool.

  3. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

  4. Doe ondertussen de mango in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met de srirachasaus. Serveer de bloemkoolnuggets met de mangodip.

Vegan roomkaas voor de borrel

Een vegan borrelplank is makkelijker dan je denkt met deze vegan roomkaas. Let’s get the party started!

INGREDIËNTEN
150 g ongebrande cashewnoten
½ tl zout
1 tl uienpoeder (potje 50 g, Verstegen)
2 el vers citroensap
3 el amandelmelk (of andere plantaardige melk)
10 g platte peterselie (bakje 15 g)
5 g bieslook (bakje 25 g)
(kleine) keuk...

00:34