Vegan albondigas

Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

30 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de aubergine in blokjes van 2 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur. Doe ondertussen de zwarte bonen in een vergiet, spoel af met koud stromend water. Snijd de knoflook fijn.

  2. Voeg na 10 min. de bonen en knoflook toe aan de aubergine en bak nog 5 min. mee. Schep goed om. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

  3. Schep het bonenmengsel, de specerijen en de helft van de peterselie in de keukenmachine en mix tot en samenhangend geheel. Schep de bulgur-quinoamix en het paneermeel erdoor. Breng het mengsel royaal op smaak met peper en zout. Draai met natte handen kleine balletjes van ø 2 cm doorsnee.

  4. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de balletjes rondom 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten toe, schep heel voorzichtig om met de balletjes en laat 2 min. pruttelen. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met tapasprikkers.

  • combinatietipLekker met partjes citroen.

Vegan albondigas

Normaal gesproken maak je dit gerecht met kruidige gehaktballetjes. Dan maken we deze toch gewoon na zonder vlees?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig