Snijd de tenen knoflook in de lengte in plakjes van 3 mm. Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in parten van 3 mm.
Verhit de olie in een steelpan op hoog vuur op 180 ºC en voeg de knoflook en sjalot toe. Laat in ca. 5 min. licht goudbruin worden, roer regelmatig. Schep de knoflook en sjalot met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de olie uit de pan, maar maak deze niet helemaal schoon. Rooster de cashewnoten en pinda’s ca. 3 min. op laag tot middelhoog vuur.
Verdeel de suiker in een laag in een andere steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook en laat 4-5 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur. Voeg de noten, chilivlokken en het zout toe en laat al roerend karamelliseren. Let op hete spetters. Verspreid het notenmengsel over bakpapier en laat in 5 min. hard worden. Breek de knapperige noten die aan elkaar geplakt zijn in stukken en meng met de knoflook en de sjalot.
Notenmix met sjalot en knoflook
Fijne knabbel bij de borrel of als tussendoortje: je eigen geroosterde notenmix! We combineren deze mix van cashews en pinda's met krokante sjalotjes en knoflook.
- bereidingstipGebruik voor gelijkmatige plakjes knoflook en sjalot een mandoline.
- bereidingstipHou het vuur laag en de knoflook goed in de gaten. Als de knoflook te hard gaat, kan-ie bitter worden. En hoe dunner de knoflookplakjes, hoe sneller de garing.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Notenmix met sjalot en knoflook
Fijne knabbel bij de borrel of als tussendoortje: je eigen geroosterde notenmix! We combineren deze mix van cashews en pinda's met krokante sjalotjes en knoflook.

8 personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tenen knoflook in de lengte in plakjes van 3 mm. Halveer de sjalotten in de lengte en snijd in de lengte in parten van 3 mm.
Verhit de olie in een steelpan op hoog vuur op 180 ºC en voeg de knoflook en sjalot toe. Laat in ca. 5 min. licht goudbruin worden, roer regelmatig. Schep de knoflook en sjalot met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.
Verwijder de olie uit de pan, maar maak deze niet helemaal schoon. Rooster de cashewnoten en pinda’s ca. 3 min. op laag tot middelhoog vuur.
Verdeel de suiker in een laag in een andere steelpan met dikke bodem. Breng met het water op laag vuur aan de kook en laat 4-5 min. karamelliseren tot een diepe, goudbruine kleur. Voeg de noten, chilivlokken en het zout toe en laat al roerend karamelliseren. Let op hete spetters. Verspreid het notenmengsel over bakpapier en laat in 5 min. hard worden. Breek de knapperige noten die aan elkaar geplakt zijn in stukken en meng met de knoflook en de sjalot.
bereidingstip:Gebruik voor gelijkmatige plakjes knoflook en sjalot een mandoline.
bereidingstip:Hou het vuur laag en de knoflook goed in de gaten. Als de knoflook te hard gaat, kan-ie bitter worden. En hoe dunner de knoflookplakjes, hoe sneller de garing.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
1 bol knoflook
150 g sjalotten
200 ml zonnebloemolie
100 g ongezouten cashewnoten
100 g ongezouten pinda's
3 el fijne kristalsuiker
3 el water
½ tl chilivlokken
½ tl zout
Dit heb je nodig
bakpapier