Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de helft van de olie in een ruime steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, gember, rode peper en het witte deel van de bosuiringetjes 5 min. Roer regelmatig.
Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder koud stromend water tot het water helder blijft, laat uitlekken. Voeg de rijst en het kokende water toe aan de steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken met de deksel erop.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes van een ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de broccoli en winterpeen 6 min. op hoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de gekookte rijst en ⅔ van de curry ketchup toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen).
Serveer de gebakken rijst met de eieren, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met de rest van de bosui en versgemalen peper. Serveer de rest van de ketchup erbij.
Gebakken rijst met curryketchup en ei (advertorial)
Lekker bij snacks en friet, dat klopt. Maar curryketchup leent zich óók prima door bordje gebakken rijst. Probeer maar eens!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gebakken rijst met curryketchup en ei (advertorial)
Lekker bij snacks en friet, dat klopt. Maar curryketchup leent zich óók prima door bordje gebakken rijst. Probeer maar eens!

hoofdgerecht
4 personen
640 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Maak de rode peper schoon en snijd fijn. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Verhit de helft van de olie in een ruime steelpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, gember, rode peper en het witte deel van de bosuiringetjes 5 min. Roer regelmatig.
Doe de rijst in een fijne zeef en spoel onder koud stromend water tot het water helder blijft, laat uitlekken. Voeg de rijst en het kokende water toe aan de steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 15 min. koken met de deksel erop.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes van een ½ cm. Verhit ¼ van de olie in een hapjespan en bak de broccoli en winterpeen 6 min. op hoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de gekookte rijst en ⅔ van de curry ketchup toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren (per 4 personen).
Serveer de gebakken rijst met de eieren, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met de rest van de bosui en versgemalen peper. Serveer de rest van de ketchup erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
40 g verse gember
1 rode peper
3 bosuitjes
4 el zonnebloemolie
300 g zilvervliesrijst
400 ml kokend water
250 g broccoli
200 g winterpenen
250 g diepvries tuinerwten
6 el Verstegen curryketchup zonder toegevoegde suiker
4 scharreleieren
2 el sesamolie