Verdeel de aardappelen, hutspotgroente, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagel en peper over de bodem van de slowcooker. Schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand ca. 3 uur garen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de ongebrande walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de bieslook fijn.
Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Roer ⅔ van de bieslook en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten en de rest van de bieslook.
Hutspot uit de slowcooker
Gezond en weinig moeite: hutpot uit de slowcooker. Door alles langzaam en lang te garen hoef je eigenlijk alleen nog maar te stampen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hutspot uit de slowcooker
Gezond en weinig moeite: hutpot uit de slowcooker. Door alles langzaam en lang te garen hoef je eigenlijk alleen nog maar te stampen.

hoofdgerecht
4 personen
565 kcal
15 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Verdeel de aardappelen, hutspotgroente, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagel en peper over de bodem van de slowcooker. Schenk het water erbij. Doe de deksel op de pan van de slowcooker en laat op de hoge stand ca. 3 uur garen.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster de ongebrande walnoten in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de bieslook fijn.
Giet de aardappelen en hutspotgroenten af en stamp met de pureestamper tot een grove stamppot. Roer ⅔ van de bieslook en de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de noten en de rest van de bieslook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1¼ kg verse stamppotaardappelen
1 kg verse gesneden hutspotgroenten
2 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
2 kruidnagels
1¼ l kokend water
75 g ongezouten walnoten
10 g verse bieslook
100 g geraspte jonge kaas mild 30+
Dit heb je nodig
slowcooker (5 liter)
pureestamper