Koolsteak met tempeh en spicy olie
bewaar
bewaar

Koolsteak met tempeh en spicy olie

Deze koolsteak met tempeh, spicy olie, basilicum, mandarijn en tahin zit vol bijzondere smaakcombinaties. Lekker, verrassend maar vooral ook erg gezond. Geloof ons, dit wil je!

15 min. bereiden / 45 min. oventijd

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kool in 4 gelijke plakken van 1½ cm dik (de rest wordt niet gebruikt) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de tahin los en bestrijk de bovenkanten van de plakken kool ermee. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm, meng met ⅓ zonnebloemolie en verdeel eromheen. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster 40-45 min. in de oven.

Maak de rode pepers schoon en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper, knoflook en komijn 5 min. op laag vuur. Voeg de sesamolie toe en verwarm 1 min. mee. Pers de mandarijnen uit en voeg 4 el sap (per 4 personen) toe, draai het vuur hoog en laat iets inkoken, dit duurt ca. 2 min. Blijf goed omscheppen.

Bereid vlak voor het serveren de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet koud.

Verdeel de noedels, kool, tempeh en chili-olie over de borden. Scheur het basilicum in stukken en verdeel erover.

kookstaptipHou je niet zo van pittig? Je kunt (een deel van) de zaadlijsten van de pepers ook weghalen.
resttipDe rest van de kool is lekker in een coleslaw, wokgerecht of stoof.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koolsteak met tempeh en spicy olie

Deze koolsteak met tempeh, spicy olie, basilicum, mandarijn en tahin zit vol bijzondere smaakcombinaties. Lekker, verrassend maar vooral ook erg gezond. Geloof ons, dit wil je!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig