Koolsteak met tempeh en spicy olie
Deze koolsteak met tempeh, spicy olie, basilicum, mandarijn en tahin zit vol bijzondere smaakcombinaties. Lekker, verrassend maar vooral ook erg gezond. Geloof ons, dit wil je!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kool in 4 gelijke plakken van 1½ cm dik (de rest wordt niet gebruikt) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de tahin los en bestrijk de bovenkanten van de plakken kool ermee. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm, meng met ⅓ zonnebloemolie en verdeel eromheen. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster 40-45 min. in de oven.
Maak de rode pepers schoon en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper, knoflook en komijn 5 min. op laag vuur. Voeg de sesamolie toe en verwarm 1 min. mee. Pers de mandarijnen uit en voeg 4 el sap (per 4 personen) toe, draai het vuur hoog en laat iets inkoken, dit duurt ca. 2 min. Blijf goed omscheppen.
Bereid vlak voor het serveren de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet koud.
Verdeel de noedels, kool, tempeh en chili-olie over de borden. Scheur het basilicum in stukken en verdeel erover.
Koolsteak met tempeh en spicy olie
Deze koolsteak met tempeh, spicy olie, basilicum, mandarijn en tahin zit vol bijzondere smaakcombinaties. Lekker, verrassend maar vooral ook erg gezond. Geloof ons, dit wil je!
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kool in 4 gelijke plakken van 1½ cm dik (de rest wordt niet gebruikt) en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Roer de tahin los en bestrijk de bovenkanten van de plakken kool ermee. Snijd de tempeh in blokjes van 1 cm, meng met ⅓ zonnebloemolie en verdeel eromheen. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster 40-45 min. in de oven.
Maak de rode pepers schoon en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de peper, knoflook en komijn 5 min. op laag vuur. Voeg de sesamolie toe en verwarm 1 min. mee. Pers de mandarijnen uit en voeg 4 el sap (per 4 personen) toe, draai het vuur hoog en laat iets inkoken, dit duurt ca. 2 min. Blijf goed omscheppen.
Bereid vlak voor het serveren de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar spoel ze niet koud.
Verdeel de noedels, kool, tempeh en chili-olie over de borden. Scheur het basilicum in stukken en verdeel erover.
kookstaptip:
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische witte kool
1 el tahin sesampasta
395 g tempeh
3 el zonnebloemolie
2 rode pepers
4 tenen knoflook
1 el gemalen komijn
1 el sesamolie
2 mandarijnen
250 g volkoren woknoedels
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier
bakkwast