Noedelbowl met spicy koolsla en protein bites (advertorial)
Deze nieuwe favoriet is ideaal als snackie óf als toevoeging aan een kom rijst of noedels. Lekker met groente natuurlijk, zoals in de noedelbowl met spicy koolsla.
Aan de slag
Laat de edamamebonen ontdooien. Snijd de rode- en witte kool in flinterdunne reepjes, snijd de koriander grof. Maak de rode peper schoon en snijd grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Doe het limoensap, ¾ van de koriander, de rode peper, knoflook en agavesiroop in het hakmolentje en maal fijn. Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie toe en meng tot een dressing.
Meng de gesneden kool, peen julienne en edamamebonen met de helft van de dressing. Masseer 2-3 min. met de hand, tot de groenten iets zachter worden en laat staan tot gebruik.
Leg de protein bites in het mandje van de airfryer en bak 4-5 min. op 200 °C.
Doe ondertussen de mihoen in een hittebestendige kom en vul met kokend water tot het helemaal onderstaat, laat 3 min. weken. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de mihoen met de koolsalade, de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de noedelsalade over kommen. Verdeel de protein bites erover en bestrooi met de pinda’s en de rest van de koriander.
Noedelbowl met spicy koolsla en protein bites (advertorial)
Deze nieuwe favoriet is ideaal als snackie óf als toevoeging aan een kom rijst of noedels. Lekker met groente natuurlijk, zoals in de noedelbowl met spicy koolsla.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Laat de edamamebonen ontdooien. Snijd de rode- en witte kool in flinterdunne reepjes, snijd de koriander grof. Maak de rode peper schoon en snijd grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Doe het limoensap, ¾ van de koriander, de rode peper, knoflook en agavesiroop in het hakmolentje en maal fijn. Voeg de helft van de sojasaus en de helft van de sesamolie toe en meng tot een dressing.
Meng de gesneden kool, peen julienne en edamamebonen met de helft van de dressing. Masseer 2-3 min. met de hand, tot de groenten iets zachter worden en laat staan tot gebruik.
Leg de protein bites in het mandje van de airfryer en bak 4-5 min. op 200 °C.
Doe ondertussen de mihoen in een hittebestendige kom en vul met kokend water tot het helemaal onderstaat, laat 3 min. weken. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng de mihoen met de koolsalade, de rest van de sojasaus, de rest van de sesamolie en het limoenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Hak de pinda’s grof.
Verdeel de noedelsalade over kommen. Verdeel de protein bites erover en bestrooi met de pinda’s en de rest van de koriander.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g diepvries edamamebonen
300 g biologische rodekool
300 g biologische witte kolen
15 g verse koriander
1 rode peper
2 biologische limoenen
1 teen knoflook
2 tl agavesiroop
1 el sojasaus
1 el sesamolie
150 g peen julienne
360 g Vivera Thai protein bites
250 g mihoen
50 g ongezouten pinda's
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
airfryer