- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Is paprikasoep gezond?
Paprikasoep is in de basis gezond. De groente bevat veel vezels en voedingsstoffen. Rode paprika bevat twee keer zo veel vitamine C als groene paprika. Voeg liever geen zout toe, maar gebruik voor extra smaak verse kruiden en specerijen.

Paprikasoep: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?
Paprikasoep kun je, eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook: in de vriezer is de soep maximaal 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. Paprikasoep warm je weer op door ’m al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.
Tweekleurenpaprikasoep
Dit is niet zomaar een paprikasoep, deze soep is een mix van twee kleuren. Heel gezond door alle groenten en leuk om met kinderen te maken. Met deze video lukt het zeker!
Snijden en fruiten
Snipper 2 uien. Snijd 2 groene en 2 rode paprika's in stukjes en snijd 4 tastytomtomaten in blokjes. Verhit in 2 pannen elk 1 eetlepel olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 minuten. Roer regelmatig.
02:38
Paprikasoep maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
6 rode paprika's | |
1 middelgrote ui | |
2 tenen knoflook | |
5 gram verse tijm | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
1 groentebouillontablet | |
800 ml water |
Dit heb je nodig
staafmixer
Snijd de paprika's in vieren. Verwijder de zaadlijsten. Snijd de kwarten in blokjes. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en knoflook hierin 3 min. op middelhoog vuur. Schep de paprika erdoor en bak 2 min. mee. Voeg de bouillontablet met het water en de tijmblaadjes toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.