Hapjes

Feestje? Hapjes! Dé manier om je gasten te verrassen is met zelfgemaakte hapjes. Zoet of hartig, warm of koud, makkelijk te maken of juist een leuke uitdaging. Hieronder vind je alle hapjesrecepten op een rij.

Hapjes maken: zo maak je bruschetta

Ingrediënten

Aantal porties

760 gram Tasty Tom trostomaten

10 gram verse basilicum

1 eetlepel extra vierge olijfolie

1 ciabatta

1 teen knoflook

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Kruis de trosmaten in. Dompel 20 sec. onder in kokend water en schep met een schuimspaan in een kom met ijswater. Ontvel, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Meng met de tomaten en breng op smaak met de olie, peper en eventueel zout. Snijd het brood in schuine plakken van 1.5 cm en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in het midden van de oven. Je kunt het brood ook roosteren in een broodrooster of grillen in een grillpan.

  3. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkanten over het geroosterde brood. Beleg de bruschetta met de tomatensalade.

Bladerdeeghapje met zalm en spinazie

Borrelhapjes zijn booming! Vooral dit bladerdeeghapje met zalm, spinazie en kruidenkaas is er één to die for. Deze gouwe ouwe combo mag echt niet missen op jouw eerstvolgende borrelplank! Waar wacht je nog op? Snel de keuken in met dit makkelijke recept voor bladerdeegvlinders. Voor de tijd die je eraan kwijt bent, hoef je het niet te laten. Deze zalmsnack is al binnen vijf minuten helemaal oven-ready. 

00:23

Direct aan de slag