Schil de peren en snijd in stukjes. Pers de citroen uit. Kook de peren met het citroensap, appelsap en eventueel de wodka en 2 blaadjes munt 15 min. op laag vuur.
Laat volledig afkoelen. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine, schep het in een diepvriesdoos en zet die in de diepvries voor 2 uur. Pureer de halfbevroren perensorbet na 2 uur met een staafmixer om te voorkomen dat er grove ijskristallen ontstaan.
Laat de perensorbet in 5-10 min. iets zachter worden. Schep in elk glas een bolletje perensorbet en schenk er champagne op. Garneer met de rest van de munt.
Perencocktail maken
Ingrediënten
Aantal personen
3 Conference peren | |
0.5 citroen | |
500 ml ongezoete appelsap | |
2 eetlepel wodka | |
1 fles champagne | |
3 takjes verse munt |
Dit heb je nodig
keukenmachine