In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
Meloen spoom
10 min. bereiden / 5 uur wachten
4 ingrediënten
- algemeenIn plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.
Gerelateerde recepten
Meloen spoom

6 personen
10 min. bereiden
5 uur wachten
Aan de slag
In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.
algemeen:In plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 blikje meloenblokjes
100 ml gekoeld versgeperst sinaasappelsap
2 eetlepels gembersiroop
1 fles champagne
Dit heb je nodig
of keukenmachine
ijsbolletjestang