IJskoffie maken

Haal je graag een ijskoffie to go? Probeer ’m eens zelf te maken! Goed voor je portemonnee en helemaal aan te passen aan jouw smaak. Van een karamel-ijskoffie tot een iced latte met haverdrink: laat de innerlijke barista in jezelf naar boven komen.

Ingrediënten

Bereiding

Hoe maak je ijskoffie?

Hoe maak je ijskoffie?

De basis voor ijskoffie is sterke koffie, zoals espresso - of zelfs een dubbele - of stevige filterkoffie. Na het zetten laat je de koffie even afkoelen en breng je ’m eventueel op smaak met iets zoets, zoals suiker of een speciale siroop voor in koffie. Giet de afgekoelde koffie dan in een groot glas en voeg ijsklontjes en een scheut melk of een plantaardig alternatief voor melk toe. Voor de echte genieters onder ons is er ook nog de Italiaanse variant op ijskoffie: affogato. Dat is vanille-ijs overgoten met espresso. Ook dit recept kent inmiddels veel lekkere variaties!

IJskoffie: kan dat zonder ijs?

IJskoffie: kan dat zonder ijs?

Je kunt ijskoffie maken zonder ijs. Zet dan de koffie zodra die is afgekoeld in de koelkast om helemaal koud te worden: ten minste 1 uur. Of: giet eventueel in een afsluitbaar bakje en zet een kwartiertje in de vriezer. Giet er dan koude melk bij, of een plantaardig alternatief voor melk, en voilá: een ijskoude koffie zonder ijs.

Nutella ijskoffie

IJskoffie is lekker. Nutella is lekker. IJskoffie en Nutella samen zijn een gouden combinatie! Deze bijzondere koffie maak je in de blender. Lekker met vers geroosterde hazelnoten, uiteraard on the rocks geserveerd in een whiskyglas.

NAGERECHT – 2 PERS. – 10 MIN.

INGREDIËNTEN
30 g ongebrande hazelnoten
5 el Nutella
150 ml Zonnatura hazelnoot rijst drink

00:26

Direct aan de slag

Meer koffie