Pastasalade

Pastasalade is altijd een goed idee! Het maken ervan is snel, makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Of je nu kiest voor een lauwwarme of koude pastasalade, een zomerse variant of een gezonde optie – er is voor ieder wat wils. Inspiratie nodig? We got you!

Pastasalade met tonijn

Ingrediënten

Aantal personen

200 gram farfalle

2 witte scharreleieren

2 trostomaten

1 jazz-appel

1 rode ui

2 zongedroogde tomaten

160 gram tonijnstukken in water

2 eetlepel kappertjes

240 gram zwarte olijven in plakjes

7.5 gram verse peterselie

4 eetlepel mayonaise met yoghurt

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

  2. Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.

  3. Meng de pasta in een grote schaal eerst met de mayonaise en dan met de ui, appel, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie.

Welke pasta bij pastasalade?

Welke pasta bij pastasalade?

De lekkerste pastasalade maak je niet met versta pasta, maar met gedroogde pasta. Die blijft steviger i.c.m. een dressing. Korte pasta met ribbels of bochten, zoals fusilli en penne, is gemaakt om veel saus op te nemen: perfect voor rijke dressings met bijvoorbeeld pesto of kaas. Aan platte vormen zoals farfalle hecht minder, en dat geeft de salade een lichter karakter. Wil je meer vezels? Ga voor een volkoren pasta.

Wat zijn gezonde toppings voor pastasalade?

Wat zijn gezonde toppings voor pastasalade?

Zin in een gezonde pastasalade? Kies een volkoren- of groentepasta en vul deze met lekker veel groente. Wat betreft vlees: kies voor mager en onbewerkt vlees. Vis kan altijd, bijv. gerookte zalm, tonijn of makreel. Dressings o.b.v. mayonaise kun je beter vervangen je door dressings op basis van magere yoghurt zoals bij deze volkorenpastasalade met spinazie-viskoekjes. En strooi jij graag kaas over je pastasalade? Kies dan voor een magere variant zoals cottage cheese.

Pastasalade bewaren en meenemen

Pastasalade bewaren en meenemen

Pastasalade kun je in een afgesloten bak max. 8 - 12 uur bewaren in de koelkast. Toch is dat niet altijd een goed idee: bladgroenten als sla en spinazie slinken snel en tomaten geven bijv. veel vocht af. Dat komt de salade niet altijd ten goede. Tip: maak de salade niet langer dan een dag van tevoren en bewaar de componenten – i.i.g. de dressing – tot gebruik apart. Pastasalade meenemen? Bereid zoals in deze pastasalade in en bewaarbakje van onder naar boven en van zwaar naar licht. Pasta eerst, dan zwaardere groenten en tot slot de blaadjes.

Pastasalade pesto met burrata

Pastasalade pesto met burrata neem je mee naar het strand of picknick, maak je snel klaar op een drukke dag of staat zo op tafel als je in de tuin wilt eten met het gezin. Deze salade bevat tenslotte alle ingrediënten voor een lekkere maaltijd in de zomer: pasta, pesto en burrata. Ga je liever voor vegetarisch? Vervang de burrata dan voor vegetarische mozzarella. 

INGREDIËNTEN
300 g farfalle<...

00:22

Direct aan de slag

Meer salades