Couscoussalade

De lekkerste salades maak je met hét graanproduct uit het Midden-Oosten: couscous! Couscoussalade is ideaal voor een picknick, lunch to go of als onderdeel van een uitgebreide mezze-avond. In een handomdraai op tafel of in een bakje!

Couscoussalade recepten

Couscoussalade met avocado en tomaat maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

250 gram couscous

3 eetlepel pijnboompitten

4 tomaten

3 bosuien

75 gram rucola

1 avocado

4 eetlepel traditionele olijfolie

1 citroen

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.

  2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

  3. Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.

Welke couscoussalade-variaties zijn er?

Welke couscoussalade-variaties zijn er?

Couscous is een graanproduct dat makkelijk te combineren valt met verschillende ingrediënten en smaken; denk aan een couscoussalade met feta en kipgehakt, of met kip en peterselie of met amandelen en abrikozen voor een zoete, Marokkaanse variant. Couscous is een echte allemansvriend. Meer weten? Lees alles over couscous. Of ontdek de lekkerste variaties hieronder!

Couscoussalade

LUNCH – 2 PERS. – 15 MIN.

Oogst een kleurig kruidentuintje op je bord met een ondergrond van couscous.

INGREDIËNTEN

125 g couscous

1 eetrijpe avocado

70 g geitenkaas naturel (plak)

6 kleine radijsjes

7½ g platte peterselie

1 citroen

1½ el (olijf)olie

1 el sesamolie

30 g milde kiem...

00:22

Direct aan de slag

Naar alle couscous