Meng de couscous met de ras el hanout in een kom. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.
Smeer de puntpaprika’s rondom in met 2 el olie (per 4 personen). Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de paprika’s 10-15 min. tot zacht en licht geblakerd. Keer regelmatig en laat afkoelen. Snijd ondertussen de grillkaas in plakjes en schep om met een ½ olie (per 4 personen). Gril 5 min., keer halverwege.
Verwijder de pitjes van de gekonfijte citroen. Doe samen met de knoflook, wittewijnazijn en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Verwijder de zaadlijsten van de gegrilde paprika en scheur in de lengte in repen van 1 cm. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Schep de paprika, avocado, spinazie en grillkaas om met de helft van de dressing. Breng op smaak met peper. Schep de couscous om met de rest van de dressing en ⅔ van het groentemengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en verdeel de rest van het groentemengsel en de granaatappelpitjes erover.
Kleurrijke couscoussalade met gegrilde paprika
Wie wordt er niet vrolijk van zo'n kleurrijk bord? Deze couscoussalade met gegrilde paprika, granaatappelpitjes en verse spinazie is een echt feestje op tafel.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kleurrijke couscoussalade met gegrilde paprika
Wie wordt er niet vrolijk van zo'n kleurrijk bord? Deze couscoussalade met gegrilde paprika, granaatappelpitjes en verse spinazie is een echt feestje op tafel.

hoofdgerecht
4 personen
785 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng de couscous met de ras el hanout in een kom. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.
Smeer de puntpaprika’s rondom in met 2 el olie (per 4 personen). Verhit de grillpan op hoog vuur en gril de paprika’s 10-15 min. tot zacht en licht geblakerd. Keer regelmatig en laat afkoelen. Snijd ondertussen de grillkaas in plakjes en schep om met een ½ olie (per 4 personen). Gril 5 min., keer halverwege.
Verwijder de pitjes van de gekonfijte citroen. Doe samen met de knoflook, wittewijnazijn en de rest van de olie in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper.
Verwijder de zaadlijsten van de gegrilde paprika en scheur in de lengte in repen van 1 cm. Maak de avocado schoon en snijd in blokjes. Schep de paprika, avocado, spinazie en grillkaas om met de helft van de dressing. Breng op smaak met peper. Schep de couscous om met de rest van de dressing en ⅔ van het groentemengsel, breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep op een grote schaal en verdeel de rest van het groentemengsel en de granaatappelpitjes erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g couscous
1 el ras el hanout
400 g kikkererwten in blik
1 zak puntpaprikamix
80 ml extra vierge olijfolie
225 g grillkaas
50 g gekonfijte citroenen
2 tenen knoflook
½ el wittewijnazijn
1 eetrijpe avocado
50 g babyspinazie
45 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer met hakmolen