Rasp de uien en tomaten op een grove rasp. Rasp de knoflook op een fijne rasp. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 cm breed. Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes. Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur. Fruit de ui ca. 8 min., schep regelmatig om. Bak de knoflook 1 min. mee. Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten. Voeg de kip toe aan het ui-knoflook- mengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min. mee, onder af en toe omscheppen.
Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en het water toe aan de kip. Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.
Tajine recepten
Tajine van kip en gekonfijte citroen maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien | |
6 trostomaten | |
5 tenen knoflook | |
1 kg vastkokende aardappel | |
80 gram gekonfijte citroenen | |
15 gram verse peterselie | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
600 gram halal kipdijfilet | |
2 theelepel gemalen gember | |
2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit) | |
2 theelepel komijnzaad | |
200 ml water |
Dit heb je nodig
grove rasp
tajine of braadpan
Tajine van kip met gekonfijte citroen
Deze tajine van kip met gekonfijte citroen dankt zijn bijzondere smaak aan -je raadt het al- de gekonfijte citroen. Door citroenen in te wrijven met veel zout en ze daarna in een pot weg te zetten, verandert de structuur van de schil: die wordt zacht en de smaak wordt zoutig, met een vleugje bloemige citrus. 'Tajine' of 'tagine' is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt. Eet deze ...
01:21
Meer Marrokkaans
Andere verre keukens