Pastasalade met tuinbonen en pesto
Tuinbonen zijn zacht en vol van smaak en combineren perfect met courgette, basilicum en arrabbiata-pesto in deze pasta.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes 6-8 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en courgette 5 min.
Spoel ondertussen de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de basilicumblaadjes en rucola grof.
Giet de pasta in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een kom. Roer de pesto erdoor. Voeg het ui-courgettemengsel, tuinbonen, rucola en basilicum toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pastasalade met tuinbonen en pesto
Tuinbonen zijn zacht en vol van smaak en combineren perfect met courgette, basilicum en arrabbiata-pesto in deze pasta.
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes 6-8 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan.
Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn en de courgettes in blokjes. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en courgette 5 min.
Spoel ondertussen de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de basilicumblaadjes en rucola grof.
Giet de pasta in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een kom. Roer de pesto erdoor. Voeg het ui-courgettemengsel, tuinbonen, rucola en basilicum toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g biologische volkorenpenne
3 el milde olijfolie
300 g plantaardige kipstukjes
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
2 courgettes
340 g tuinbonen in blik
15 g verse basilicum
85 g rucola
135 g arrabbiata pesto