Lasagne met cannellinibonen en pesto
Deze verrassende vegetarische lasagne zit boordevol bonen, groente, pesto en een plantaardige bechamelsaus voor een smaakvol en smeuïg hoofdgerecht.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons en courgette in plakjes. Snijd de knoflook fijn en verkruimel de plantaardige witte plak. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 8 min. op hoog vuur. Voeg de courgette, knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.
Spoel de bonen onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe aan de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 1-3 min. zacht koken. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Verdeel hier ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groente-bonenmengsel, ⅓ van de rest van de bechamel en ⅓ van de verkruimelde witte plak over. Herhaal 2 keer en bak in de oven ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel af met aluminiumfolie als-ie te donker wordt.
Lasagne met cannellinibonen en pesto
Deze verrassende vegetarische lasagne zit boordevol bonen, groente, pesto en een plantaardige bechamelsaus voor een smaakvol en smeuïg hoofdgerecht.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199589_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons en courgette in plakjes. Snijd de knoflook fijn en verkruimel de plantaardige witte plak. Verhit ⅖ van de olie in een hapjespan en bak de champignons 8 min. op hoog vuur. Voeg de courgette, knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.
Spoel de bonen onder koud stromend water, laat uitlekken en voeg toe aan de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de rest van de olie in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en laat 3 min. al roerend met een garde garen. Voeg op laag vuur al roerend met een garde de sojadrink in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige volledig is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 1-3 min. zacht koken. Roer de pesto erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een beetje bechamelsaus. Verdeel hier ⅓ van de lasagnevellen, ⅓ van het groente-bonenmengsel, ⅓ van de rest van de bechamel en ⅓ van de verkruimelde witte plak over. Herhaal 2 keer en bak in de oven ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de lasagne eventueel af met aluminiumfolie als-ie te donker wordt.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g champignons
1 courgette
2 tenen knoflook
150 g AH Terra plantaardige plak (alternatief voor witte kaas)
5 el milde olijfolie
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
400 g cannellinibonen in blik
40 g tarwebloem
550 ml sojadrink ongezoet
90 g vegan pesto verde in potje
9 lasagnevellen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)