Penne met chilibonen-tomatensaus
Lekker snel, deze pittige pasta met chilibonen! En door de plantaardige rasp en rulgehakt is deze penne ook nog eens helemaal vegan.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Spoel de chilibonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en het rulgehakt 5 min. Voeg de roerbakgroente en bonen toe en bak 5 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een houten lepel in stukjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de plantaardige rasp.
Penne met chilibonen-tomatensaus
Lekker snel, deze pittige pasta met chilibonen! En door de plantaardige rasp en rulgehakt is deze penne ook nog eens helemaal vegan.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199593_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Spoel de chilibonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en het rulgehakt 5 min. Voeg de roerbakgroente en bonen toe en bak 5 min. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een houten lepel in stukjes. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 min. zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de plantaardige rasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 middelgrote uien
1 teen knoflook
400 g chilibonen in blik
2 el milde olijfolie
200 g plantaardig rulgehakt
400 g Italiaanse roerbakgroente fijngesneden
800 g gepelde tomaten in blik
300 g biologische volkorenpenne
100 g plantaardige rasp mild