Burrito met bonenmix en chipotlemayo
Rollen maar! Deze vegan burrito's vul je met bonenmix, plantaardig rulgehakt en een pittige en rokerige chitpotlesaus.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Voeg de paprika en het rulgehakt toe en bak 5 min. Voeg de laatste 2 min. de bonenmix toe. Meng de rijst en 30 g chipotlesaus (per 4 personen) door het bonenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de rest van de chipotlesaus.
Besmeer een wrap met ½ el chipotlemayonaise en verdeel ¼ van het rijstmengsel (per 4 personen), de sla en plantaardige rasp erover. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo ook de rest van de burrito’s en snijd ze schuin door. Serveer met de rest van de chipotlemayonaise.
Burrito met bonenmix en chipotlemayo
Rollen maar! Deze vegan burrito's vul je met bonenmix, plantaardig rulgehakt en een pittige en rokerige chitpotlesaus.
hoofdgerecht
null personen
795 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Voeg de paprika en het rulgehakt toe en bak 5 min. Voeg de laatste 2 min. de bonenmix toe. Meng de rijst en 30 g chipotlesaus (per 4 personen) door het bonenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de rest van de chipotlesaus.
Besmeer een wrap met ½ el chipotlemayonaise en verdeel ¼ van het rijstmengsel (per 4 personen), de sla en plantaardige rasp erover. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo ook de rest van de burrito’s en snijd ze schuin door. Serveer met de rest van de chipotlemayonaise.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g witte rijst
2 middelgrote uien
1 teen knoflook
2 rode paprika's
400 g bonenmix met mais in blik
3 el milde olijfolie
40 g tomatenpuree
200 g plantaardig rulgehakt Mexicaans
80 g La Morena chipotlesaus
4 volkorentortillawraps
100 g Hellmann's vegan mayonaise
100 g fijngesneden ijsbergsla
100 g plantaardige rasp mild