Burrito met bonenmix en chipotlemayo
bewaar
bewaar

Burrito met bonenmix en chipotlemayo

Rollen maar! Deze vegan burrito's vul je met bonenmix, plantaardig rulgehakt en een pittige en rokerige chitpotlesaus.

25 min. bereiden

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Snipper ondertussen de ui, snijd de knoflook fijn en de paprika in blokjes van 1 cm. Spoel de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken.

Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. Voeg de paprika en het rulgehakt toe en bak 5 min. Voeg de laatste 2 min. de bonenmix toe. Meng de rijst en 30 g chipotlesaus (per 4 personen) door het bonenmengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de mayonaise met de rest van de chipotlesaus.

Besmeer een wrap met ½ el chipotlemayonaise en verdeel ¼ van het rijstmengsel (per 4 personen), de sla en plantaardige rasp erover. Vouw de zijkanten van de wrap naar binnen en rol vervolgens strak op. Maak zo ook de rest van de burrito’s en snijd ze schuin door. Serveer met de rest van de chipotlemayonaise.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burrito met bonenmix en chipotlemayo

Rollen maar! Deze vegan burrito's vul je met bonenmix, plantaardig rulgehakt en een pittige en rokerige chitpotlesaus.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig