Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukken van 1,5 cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de paprika, ⅔ van de komijn en ⅔ van de paprikapoeder toe en bak 2 min. mee. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat samen met de mais uitlekken. Voeg de bonen en mais toe en bak 2 min., breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scheur de grotere oesterzwammen grof. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de oesterzwam met de rest van de komijn en van de paprikapoeder ca. 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de ijsbergsla, het bonenmengsel en de oesterzwam erover. Verdeel de sour cream erover en bestrooi met de tajín en plantaardige rasp en rol op.
Wraps
Rollen, vouwen of op een prikker: met tortilla’s kun je alle kanten op. Je draait ze snel in elkaar en zijn makkelijk mee te nemen, perfect voor werk, een picknick of onderweg. Probeer eens wraps met kip of zalm – daarmee boek je altijd succes!
Wraps met kidneybonen
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgrote ui | |
1 teen knoflook | |
2 zoete puntpaprika's | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
1.5 eetlepel gemalen komijn | |
1.5 eetlepel gerookte paprikapoeder | |
800 gram kidneybonen in blik | |
150 gram maiskorrels in blik | |
300 gram biologische oesterzwammen | |
8 volkoren tortillawraps | |
100 gram gesneden ijsbergsla | |
125 ml sour cream | |
2 theelepel tajin | |
150 gram plantaardige rasp mild |

Wat zijn wraps?
Een wrap zoals de meesten van ons ‘m in spreektaal noemen is eigenlijk een tortilla, een zacht dun platbrood gemaakt van tarwe of mais. Een tortilla is dus de basis die je vervolgens vult of belegt. Al in 1900 werden tortilla’s in Mexico, Griekenland en het Midden-Oosten gegeten.
Inmiddels is de superveelzijdige hartige pannenkoek overgewaaid naar Nederland en vind je ze in alle maten en smaken: van kleine maistortilla’s tot grote tarwevarianten met knoflook, kruiden en zelfs groente erin verwerkt.

Welke wrap variaties zijn er?
Tortilla’s kennen we vooral uit de Mexicaanse keuken, waar met het platbrood veel wordt gevarieerd. Zo heb je de taco: een gevulde en dubbelgevouwen tortilla.
Enchilada’s zijn gevulde tortilla’s, met daarover een saus of salsa, wat room en kaas, eventueel kort gebakken in de oven. Een burrito kan ook! Dat is een gevulde, gevouwen tortillawrap met tenminste bonen en vaak ook vlees erin. Een fajita is een tortilla die je zelf nog moet vullen aan tafel en vouwt als een envelopje, en een quesadilla bestaat uit twee tortillawraps op elkaar, met daartussen een vulling van vlees en kaas.
Volg je het nog? Andere variaties komen uit andere windstreken. Denk aan Libanese wraps, gevuld met falafel, witte kaas en gegrilde groenten. En wat dacht je van het voor ons inmiddels klassieke beleg voor tortillawraps: roomkaas en gerookte zalm of kipfilet en avocado? Altijd lekker aan een prikker voor op verjaardag!
Wraps met gerookte kip en avocado
Ben je op zoek naar een recept voor wraps? Bekijk deze video en zie hoe je wraps met gerookte kip en avocado maakt.
Wraps met gerookte kip en avocado maken:
Snijd 300 gram gerookte kipfilet in repen. Snipper een rode ui en snijd 10 wortels in plakjes.
Snijd 1 bosui in de lengte door. Halveer de helften nog eens in de lengte en snijd de reepjes doormidden.
Roer 2 eetlepels mayona...
03:22