- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe maak je nacho's?
Nacho’s maak je door tortillachips over een ovenschaal te verdelen en te bestrooien met kaas en, als je wilt, pepers. Deze doe je in de oven of onder de grill, totdat de kaas gesmolten is. Serveer met guacamole, crème fraîche, zure room, salsa, limoen en/of verse kruiden zoals koriander. Bereid je nacho’s met gekruid vlees en bonen, dan heb je in no time een nachoschotel als hoofdmaaltijd.

Hoe lang moeten nacho's in de oven?
Nacho’s bereid je, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt, tussen de 4 en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 tot 220 °C. Handige check: de nacho’s zijn klaar als de kaas gesmolten is.

Welke kaas gebruik je voor nacho’s?
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho’s, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho’s worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.