Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook 4 min., giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Laat ondertussen de linzen uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Meng de linzen, gember, koriander, het gehakt, ei, peper en eventueel zout in een kom. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem met een schuimspaan de balletjes uit de pan en houd warm onder een bord.
Voeg de kerrie toe aan het achtergebleven bakvet en fruit 2 min. Voeg de bloemkool en kokosmelk toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Schep de rozijnen door de rijst en leg de balletjes in de curry.
Curry van linzen-runderballetjes met rijst
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram basmatirijst | |
1 bloemkool | |
370 ml linzen in pot | |
2 cm verse gember | |
8 takjes verse koriander | |
300 gram rundergehakt | |
1 middelgroot ei | |
2 eetlepel zonnebloemolie | |
1 eetlepel kerriepoeder | |
400 ml kokosmelk | |
2 eetlepel rozijnen |