Kaas

Kaaskop? Jazeker wel, we eten hier in Nederland graag kaas; wel zo’n 17 kilo per jaar. Kaas kun je dan ook op oneindig veel manieren combineren met deze lekkere recepten.

Recepten met kaas

Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes

Ingrediënten

Aantal personen

450 gram snoepgroente radijsmix

1 rode ui

1 theelepel peperkorrels

200 ml witte balsamicoazijn

100 ml water

75 gram kristalsuiker

1 theelepel zout

1 theelepel mosterdzaad

1 theelepel jeneverbes

125 gram geitenkaas 55+

225 gram Hollandse blauwaderkaas

200 gram harde geitenkaas met koriander

200 gram Leidse kanter 40+

150 gram Zaanlander 3 jaar oud

2 eetlepel appelstroop

250 gram Fries roggebrood

Dit heb je nodig

  • goed afsluitbare fles of pot (1 liter)

  1. Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.

  2. Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.