Verwijder de steelaanzet van de radijsjes en snijd de radijsjes in kwarten. Snijd de ui in kwarten en vervolgens in dunne kwart ringen.
Kneus de peperkorrels. Breng de balsamicoazijn aan de kook met het water, de suiker, het zout, mosterdzaad, de jeneverbessen en peperkorrels. Voeg de radijsjes toe, breng opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Maak de afsluitbare pot goed schoon en doe de radijsjes in de pot, sluit goed af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Leg alle kaas op een plank. Serveer met de ingelegde radijsjes, de appelstroop en het roggebrood.
Recepten met kaas
Hollands kaasplankje met ingelegde radijsjes
Ingrediënten
Aantal personen
450 gram snoepgroente radijsmix | |
1 rode ui | |
1 theelepel peperkorrels | |
200 ml witte balsamicoazijn | |
100 ml water | |
75 gram kristalsuiker | |
1 theelepel zout | |
1 theelepel mosterdzaad | |
1 theelepel jeneverbes | |
125 gram geitenkaas 55+ | |
225 gram Hollandse blauwaderkaas | |
200 gram harde geitenkaas met koriander | |
200 gram Leidse kanter 40+ | |
150 gram Zaanlander 3 jaar oud | |
2 eetlepel appelstroop | |
250 gram Fries roggebrood |
Dit heb je nodig
goed afsluitbare fles of pot (1 liter)