Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de snoeppaprika’s in de lengte. Snijd de romanesco in roosjes en het stokbrood in blokjes van 2 cm. Prik de stukjes snoeppaprika, de romanesco, het brood, de snoeptomaatjes en bloemkool met de cocktailprikkers op de serveertoren.
Maak de kaasfondue met de wijn volgens de aanwijzingen op de verpakking in de fonduepan. Leg de losse kaasjes in de kaasfondue. Bak 5-10 min. in de oven tot de kaasjes zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten.
Haal de kaasfondue uit de oven en hou warm op het warmhoudplaatje.
Kaasplank-fondue
Je favoriete kaasjes van de kaasplank, maar dan in de fondue. Maak met behulp van de serveertoren een boom voor de dips om samen te delen. Extra gezellig!
- algemeenLaat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
- serveertipAls je geen serveertoren hebt, serveer de rauwkost dan in een mooie kransvorm. Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
- bereidingstipGebruik een kaasplankje (AH Excellent) voor in de kaasfondue.
- serveertipMaak individuele kaasfondue in bladerdeegragoutbakjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kaasplank-fondue
Je favoriete kaasjes van de kaasplank, maar dan in de fondue. Maak met behulp van de serveertoren een boom voor de dips om samen te delen. Extra gezellig!

hoofdgerecht
6 personen
580 kcal
40 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de snoeppaprika’s in de lengte. Snijd de romanesco in roosjes en het stokbrood in blokjes van 2 cm. Prik de stukjes snoeppaprika, de romanesco, het brood, de snoeptomaatjes en bloemkool met de cocktailprikkers op de serveertoren.
Maak de kaasfondue met de wijn volgens de aanwijzingen op de verpakking in de fonduepan. Leg de losse kaasjes in de kaasfondue. Bak 5-10 min. in de oven tot de kaasjes zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten.
Haal de kaasfondue uit de oven en hou warm op het warmhoudplaatje.
algemeen:Laat je gasten weten dat je cocktailprikkers hebt gebruikt.
serveertip:Als je geen serveertoren hebt, serveer de rauwkost dan in een mooie kransvorm. Je kunt de kerstboom ook maken met een grote spitskool als basis. Snijd een stukje van de onderkant recht af voor een stabiele bodem. Pak de spitskool in met aluminiumfolie en prik alles erop volgens het recept. Maak een stoof of soep van de spitskool.
bereidingstip:Gebruik een kaasplankje (AH Excellent) voor in de kaasfondue.
serveertip:Maak individuele kaasfondue in bladerdeegragoutbakjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
175 g snoepgroente paprikamix
1 romanesco
1 Liefde & Passie stokbrood meergranen
250 g snoepgroente tomaten
400 g koelverse bloemkoolroosjes
400 g Zwitserse kaasfondue
200 ml droge witte wijn
100 g Franse roombrie 60+
75 g verse geitenkaas blanc
75 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
110 ml AH Excellent balsamico & ui-chutney
110 ml AH Excellent chutney gluhwein
Dit heb je nodig
AH Excellent tweedelige serveertoren
doosje cocktailprikkers
kaasfonduepan