Broodje chilibonen met coleslaw
Een zacht broodje belegd met pittige bonen, geserveerd met een frisse salade en knapperige aardappelpartjes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de ui uit de azijn maar bewaar het vocht. Meng in een grote kom de peen julienne, spitskool, peterselie, augurkenblokjes en ui. Meng het plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt met de mosterd, peper en eventueel zout en meng door de salade. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de bonen inclusief het bonenvocht met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout in een steelpan 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd de broodjes open. Verdeel de bonenstoof en wat coleslaw erover. Serveer de aardappelpartjes en de rest van de coleslaw erbij.
Broodje chilibonen met coleslaw
Een zacht broodje belegd met pittige bonen, geserveerd met een frisse salade en knapperige aardappelpartjes.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen en meng met de azijn. Laat staan tot gebruik. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de ui uit de azijn maar bewaar het vocht. Meng in een grote kom de peen julienne, spitskool, peterselie, augurkenblokjes en ui. Meng het plantaardige alternatief voor Griekse yoghurt met de mosterd, peper en eventueel zout en meng door de salade. Zet tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de bonen inclusief het bonenvocht met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout in een steelpan 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd de broodjes open. Verdeel de bonenstoof en wat coleslaw erover. Serveer de aardappelpartjes en de rest van de coleslaw erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
3 el natuurazijn
600 g diepvries aardappelpartjes
7½ g verse platte peterselie
300 g peen julienne
200 g koelvers fijngesneden spitskool
100 g augurkenblokjes
100 g plantaardig alternatief voor yoghurt
2 el milde mosterd
400 g chilibonen in blik
2 tl AH gemalen paprikapoeder mild
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
4 bakkersbollen triomphe
Dit heb je nodig
bakpapier