Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.
Vegetarische pastasalade maken
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram verse perle con basilico | |
1 courgette | |
4 eetlepel milde olijfolie | |
5 gram verse basilicum | |
1 eetlepel balsamicoazijn | |
100 gram babyspinazie | |
85 gram rucola | |
200 gram semi-gedroogde tomaten |
Dit heb je nodig
staafmixer
Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola
Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? In de zomer is het antwoord zo gevonden in een snelle pastasalade. Deze vegetarische salade met spinazie, courgette, zongedroogde tomaat en rucola staat in 10 minuten op tafel. Lekker met vers basilicum en balsamicoazijn.
INGREDIËNTEN
500 g verse perle con basilico (of andere gevulde pasta)
1 courgette
200 g se...
00:28
Meer vegetarisch