Vegetarische pastasalade

Makkelijk en snel: vegetarische pastasalade! Dat niet alleen, je kunt ook lekker varieren, want je kunt het eten als voorgerecht, hoofdgerecht maar ook als bijgerecht bij de BBQ bijvoorbeeld. Welke vega variant maar jij!

Vegetarische pastasalade maken

Ingrediënten

Aantal personen

500 gram verse perle con basilico

1 courgette

4 eetlepel milde olijfolie

5 gram verse basilicum

1 eetlepel balsamicoazijn

100 gram babyspinazie

85 gram rucola

200 gram semi-gedroogde tomaten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.

  2. Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.

Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? In de zomer is het antwoord zo gevonden in een snelle pastasalade. Deze vegetarische salade met spinazie, courgette, zongedroogde tomaat en rucola staat in 10 minuten op tafel. Lekker met vers basilicum en balsamicoazijn.

INGREDIËNTEN
500 g verse perle con basilico (of andere gevulde pasta)
1 courgette
200 g se...

00:28