Verwarm de oven voor op 220 ̊C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met ⅔ van de olie, peper en eventueel zout en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudgeel. Schep halverwege om. Bak de Italiaanse bollen de laatste 7 min. op een rooster boven de friet in de oven.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de burgers met de rest van de olie en gril in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Meng ondertussen 2/5 van de mayonaise met de azijn, het water, peper en eventueel zout. Houd een handje sla achter, meng de rest van de sla met de helft van de rauwkost en de mayonaisedressing.
Snijd de broodjes open en besmeer de snijkanten met de rest van de mayonaise. Verdeel de rest van de sla, de burgers en de rest van de rauwkost erover en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de salade en friet.
Vegetarische burger recepten
Vegetarische burger met friet maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
700 gram verse Franse friet | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
4 Italiaanse bollen | |
4 De Vegetarische Slager Mc2 burgers | |
5 eetlepel Calvé mayonaise | |
0.5 eetlepel wittewijnazijn | |
1 eetlepel water | |
200 gram gesneden ijsbergsla | |
150 gram komkommerrauwkost |
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
Portobelloburger
Vegaburger? Portobelloburger! Deze paddenstoel is heerlijk als vleesvervanger. Met de vegan kaas en paprika chili broodjes is dit hamburger recept bovendien helemaal veganistisch.
INGREDIËNTEN
4 portobello’s
1 el (olijf)olie
300 g winterpeen
½ schoongeboende citroen
1 kleine rode ui
100 g vegan feta (violife)
200 g hummus rode biet
50 g b...
00:27
Meer vegetarisch