Pita bloemkoolburger met yoghurt-muntsaus

Met bloemkoolrijst, kaas, volkorenmeel, eieren en masalakruiden maak je eenvoudig deze gezonde bloemkoolburgers. Lekker in een pita met een tuinbonensalade en frisse yoghurt-muntsaus.

500 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 35 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de bloemkoolrijst ontdooien. Meng in een ruime kom met de geraspte kaas, het volkorenmeel, de eieren en masalakruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe ⅓ van het mengsel in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Doe terug in de kom en meng door de rest van het bloemkoolmengsel.

  2. Vorm met vochtige handen de burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 30-35 min. in de oven lichtbruin en gaar.

  3. Kook ondertussen de tuinbonen 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.

  4. Doe de muntblaadjes met de knoflook en yoghurt in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een saus. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en schep om met de tuinbonen en de helft van de yoghurtmuntsaus. Breng op smaak met peper.

  5. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Snijd de pita’s open, vul met een bloemkoolburger en wat tuinbonensalade. Serveer de rest van de tuinbonensalade en de yoghurt-muntsaus erbij.

Pita bloemkoolburger met yoghurt-muntsaus

Met bloemkoolrijst, kaas, volkorenmeel, eieren en masalakruiden maak je eenvoudig deze gezonde bloemkoolburgers. Lekker in een pita met een tuinbonensalade en frisse yoghurt-muntsaus.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig