Pita bloemkoolburger met yoghurt-muntsaus
Met bloemkoolrijst, kaas, volkorenmeel, eieren en masalakruiden maak je eenvoudig deze gezonde bloemkoolburgers. Lekker in een pita met een tuinbonensalade en frisse yoghurt-muntsaus.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een ruime kom de geraspte kaas met de bloemkoolrijst, het volkorenmeel, de eieren en masalakruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe ⅓ van het mengsel in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Doe terug in de kom en meng door de rest van het bloemkoolmengsel.
Vorm met vochtige handen de burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 30-35 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Kook ondertussen de tuinbonen 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Doe de muntblaadjes met de knoflook en yoghurt in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een saus. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en schep om met de tuinbonen en de helft van de yoghurtmuntsaus. Breng op smaak met peper.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de pita’s open, vul met een bloemkoolburger en wat tuinbonensalade. Serveer de rest van de tuinbonensalade en de yoghurt-muntsaus erbij.
Pita bloemkoolburger met yoghurt-muntsaus
Met bloemkoolrijst, kaas, volkorenmeel, eieren en masalakruiden maak je eenvoudig deze gezonde bloemkoolburgers. Lekker in een pita met een tuinbonensalade en frisse yoghurt-muntsaus.
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
25 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een ruime kom de geraspte kaas met de bloemkoolrijst, het volkorenmeel, de eieren en masalakruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Doe ⅓ van het mengsel in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Doe terug in de kom en meng door de rest van het bloemkoolmengsel.
Vorm met vochtige handen de burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 30-35 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Kook ondertussen de tuinbonen 2 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken in een vergiet.
Doe de muntblaadjes met de knoflook en yoghurt in het hakmolentje van de staafmixer en maal tot een saus. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en schep om met de tuinbonen en de helft van de yoghurtmuntsaus. Breng op smaak met peper.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de pita’s open, vul met een bloemkoolburger en wat tuinbonensalade. Serveer de rest van de tuinbonensalade en de yoghurt-muntsaus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 g De Zaanse Hoeve mild 30+ geraspt
450 g diepvries bloemkoolrijst
30 g volkorentarwemeel
2 middelgrote scharreleieren
2 tl masalakruiden in zakje
450 g diepvries fijne tuinbonen
5 g verse munt
1 teen knoflook
200 g yoghurt Griekse stijl 0%
1 komkommer
4 volkorenpita's
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier