Borlottiburger met zoete aardappelfriet
Borlottibonen zijn door de nootachtige smaak en stevige bite perfect om een vegan burger van te maken. Lekker op een kaiserbroodje met wat zoete aardappelfrietjes!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de bonen in de kleine hakmolen samen met de havermout, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout. Maal tot een grove massa. Maak er met je handen 4 burgers (per 4 personen) van en laat ze 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de burgers 3 min. Keer om, verdeel de plantaardige plakken erover en bak nog 2 min.
Snijd de tomaten in plakken en halveer de plakken augurk in de breedte. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayonaise. Verdeel de sla, burger, tomaat, augurk en ui erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer met de zoete-aardappelfriet.
Borlottiburger met zoete aardappelfriet
Borlottibonen zijn door de nootachtige smaak en stevige bite perfect om een vegan burger van te maken. Lekker op een kaiserbroodje met wat zoete aardappelfrietjes!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD199581_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
820 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe de bonen in de kleine hakmolen samen met de havermout, knoflookpoeder, uienpoeder, peper en eventueel zout. Maal tot een grove massa. Maak er met je handen 4 burgers (per 4 personen) van en laat ze 15 min. opstijven in de koelkast.
Verdeel ondertussen de zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Haal uit de pan. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de burgers 3 min. Keer om, verdeel de plantaardige plakken erover en bak nog 2 min.
Snijd de tomaten in plakken en halveer de plakken augurk in de breedte. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayonaise. Verdeel de sla, burger, tomaat, augurk en ui erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer met de zoete-aardappelfriet.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g borlottibonen uit blik
25 g volkoren havermout fijne vlokken
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
600 g ovenfriet zoete aardappel
1 middelgrote ui
3 el milde olijfolie
4 plakken plantaardige plakken voor op de burger
2 tomaten
100 g augurkenschijven
4 kaiserbroodjes
4 el Hellmann's vegan mayonaise
100 g gemengde ijsbergsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier