Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het rulgehakt en de shoarmakruiden 5 min. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve plakjes.
Haal de friet uit de oven en verdeel het gehakt erover, verdeel daar de plantaardige plakken over en bak nog ca. 5 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met 1 tl water (per 4 personen) door de plantaardige mayo.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de komkommer, tomaten en sla erover. Besprenkel met de sauzen. Lekker met extra sriracha.
Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet van London Loy
Na het uitgaan nog trek? Voortaan maak jij die kapsalon zelf. Extra leuk en kleurrijk doordat je zoete-aardappelfriet gebruikt. Aftoppen met mayo en lekker extra veel sriracha.
- achtergrondinfoLondon: ‘De truc is om het plantaardig gehakt niet te lang te bakken. Anders wordt het te droog. Voeg op tijd kruiden en eventueel specerijen toe, zodat die er nog even kunnen intrekken. En altijd proeven, hè? Lekker koken zonder te proeven kan eigenlijk niet!’
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vegan kapsalon met zoete-aardappelfriet van London Loy
Na het uitgaan nog trek? Voortaan maak jij die kapsalon zelf. Extra leuk en kleurrijk doordat je zoete-aardappelfriet gebruikt. Aftoppen met mayo en lekker extra veel sriracha.

hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het rulgehakt en de shoarmakruiden 5 min. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in halve plakjes.
Haal de friet uit de oven en verdeel het gehakt erover, verdeel daar de plantaardige plakken over en bak nog ca. 5 min. Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met 1 tl water (per 4 personen) door de plantaardige mayo.
Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de komkommer, tomaten en sla erover. Besprenkel met de sauzen. Lekker met extra sriracha.
achtergrondinfo:London: ‘De truc is om het plantaardig gehakt niet te lang te bakken. Anders wordt het te droog. Voeg op tijd kruiden en eventueel specerijen toe, zodat die er nog even kunnen intrekken. En altijd proeven, hè? Lekker koken zonder te proeven kan eigenlijk niet!’
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g zoete-aardappelfriet
3 el milde olijfolie
375 g plantaardig rulgehakt
1 el shoarmakruiden
250 g cherrytomaten
1 komkommer
8 plantaardige plakken chili
1 teen knoflook
4 el plantaardige vegan mayo
100 g gemengde ijsbergsla
1½ el sriracha
Dit heb je nodig
bakpapier