Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!
Aan de slag
Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik. Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.
Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.
Zoete-aardappelfriet met srirachamayo
Van deze friet van zoete aardappel blijf je eten, zeker met de pittige & romige dip!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD121422_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
465 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de frituurolie tot 170 °C in een grote pan met dikke bodem of een frituurpan.
Schil de aardappelen en snijd ze in frieten van 1 cm dik. Spoel af onder koud stromend water en droog af met een schone theedoek.
Frituur in delen in 5 min. goudgeel en laat uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met de sriracha en serveer bij de friet.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 l frituurolie
1 kg zoete aardappel
4 el mayonaise
½ el smokey sriracha hot chili sauce
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan
schone theedoek
keukenpapier