- 1
- 2
- 3
Aantal personen
300 gram diepvries tuinerwten | |
10 gram verse dille | |
2 middelgrote scharreleieren | |
100 gram fijne havermout | |
100 gram AH Biologisch feta | |
2 eetlepel traditionele olijfolie | |
30 ml koelverse framboos-balsamicodressing | |
150 gram peen julienne | |
4 speltbollen | |
85 gram muhammara | |
85 gram rucola |
staafmixer
Laat de tuinerwten ontdooien en doe ze met de dille en eieren in een hoge beker. Pureer 30 sec. met de staafmixer tot een gladde massa. Meng in een kom met de havermout. Breng op smaak met peper. Snijd de feta in blokjes van een ½ cm en voeg toe aan het havermoutmengsel. Maak hier platte burgers van (1 per persoon).
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 4 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Meng ondertussen de dressing door de peen julienne
Halveer de speltbollen en besmeer met de muhammara. Verdeel achtereenvolgens wat rucola, de burgers en wat wortelsalade over de onderste helft. Leg de bovenste helft erop en serveer de broodjes met de rest van de rucola en de rest van de wortelsalade apart erbij.