Recepten met volkoren pasta

Wat is volkoren precies? En waarom is vaker kiezen voor volkorenpasta en andere volkorenproducten goed voor je? We leggen het je haarfijn uit.

Ingrediënten

Bereiding

Alle goeds uit de korrel

Alle goeds uit de korrel

Volkorenproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Deze bestaat uit 3 delen: de meelkern, de kiem en de zemel. Witte graanproducten worden gemaakt van granen waaruit de kiemen en zemelen zijn gezeefd. Logisch dus dat volkorenproducten meer vezels, ijzer en B-vitaminen bevatten.

Volkorenlasagne

Een lasagne waar je je geen seconde schuldig over hoeft te voelen. We gebruiken voor deze gezonde lasagne namelijk volkorenbladen, cottagecheese en we maken de tomatensaus zelf. Zo verandert lasagne van comfort food ineens in healthy food.

Tomatensaus maken
Verhit 1 el milde olijfolie in een hapjespan en bak 300 g rundertartaar in 5 min. rul. Voeg 600 g Italiaanse roerbakgroente toe en bak 5 min...

00:32