Recepten met volkoren pasta
Wat is volkoren precies? En waarom is vaker kiezen voor volkorenpasta en andere volkorenproducten goed voor je? We leggen het je haarfijn uit.
![Gezonde pastataart met pompoen-kaassaus Gezonde pastataart met pompoen-kaassaus](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD184667_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Gezonde pastataart met pompoen-kaassaus
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de ongeschilde pompoen in de lengte, verwijder de zaden en draderige binnenkant. Snijd in stukjes van 1 cm, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Rooster ca. 10 min. in de oven.
- Snipper ondertussen de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een steelpan en bak de ui 8 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook, basilicumstelen (bewaar de blaadjes voor later) en paprikapoeder 2 min. mee. Kook de pasta 2 min. en laat uitlekken in een vergiet.
- Haal de pompoen uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 200 °C.
- Pureer de helft van de pompoen met het gebakken uimengsel, de eieren, basilicumblaadjes en ¾ geraspte kaas met de staafmixer tot een gladde saus.
- Bekleed de springvorm met bakpapier. Meng de pasta met de rest van de pompoen door de saus. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Verdeel de helft over de springvorm. Rasp de mozzarella grof en verdeel erover. Verdeel de rest van het pastamengsel erover. Verdeel de rest van de geraspte kaas erover en bak de taart in ca. 30 min. gaar en knapperig.
![Alle goeds uit de korrel Alle goeds uit de korrel](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_220x162_JPG.jpg 220w 162h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_302x220_JPG.jpg 302w 220h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_440x324_JPG.jpg 440w 324h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_612x450_JPG.jpg 612w 450h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_1024x748_JPG.jpg 1024w 748h, https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD180621_1224x900_JPG.jpg 1224w 900h)
Alle goeds uit de korrel
Volkorenproducten zijn gemaakt van de hele (vermalen) graankorrel. Deze bestaat uit 3 delen: de meelkern, de kiem en de zemel. Witte graanproducten worden gemaakt van granen waaruit de kiemen en zemelen zijn gezeefd. Logisch dus dat volkorenproducten meer vezels, ijzer en B-vitaminen bevatten.
Bewuste voeding