Klop het ei, de helft van de kaneel en de melk los in een diep bord. Wentel de sneetjes brood hier 1 voor 1 door.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak 2 sneetjes brood op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan. Herhaal met de rest van het brood.
Halveer ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van een 0,5 tot 1 cm. Bak in dezelfde koekenpan de appel met de rest van de kaneel 3 min. op middelhoog vuur. Serveer de wentelteefjes met de appel.
Gezond brood
Gezond brood? Kies voor volkoren varianten of maak zelf eens dit volkoren zuurdesembrood. Wat betreft beleg kun je makkelijk een feestje van je brood maken. Ga je bijvoorbeeld voor een gezonde clubsandwich of… wentelteefjes? De keuze is reuze.
PS: Voor gezond brood houdt Allerhande de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum aan.
Gezonde wentelteefjes met gebakken appeltjes
Ingrediënten
Aantal personen
1 middelgroot scharrelei | |
2 theelepel gemalen kaneel | |
150 ml halfvolle melk | |
4 sneetjes volkoren vloerbrood | |
2 eetlepel arachideolie | |
1 elstar-appel |
Gezonde wentelteefjes met gebakken appeltjes
Gezonde wentelteefjes, daar krijgt elk sneetje volkorenbrood het warm van. Want je wentelt het (oude) brood door een heerlijk bad vol halfvolle melk, kaneel en ei en bakt de wentelteefjes daarna in wat olie. Wist jij al dat je wentelteefjes zó makkelijk om kunt toveren tot een gezond ontbijt? Nu wel! Serveer er wat gebakken appeltjes bij voor de appeltaart-vibes. En jouw perfecte ontbijt op bed is geboren.
ING...
00:22