- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas
Heb je zin in wraps? Maak dan eens een omelet en gebruik ze als wrap. Deze eiwraps vullen we met spinazie, bieten en geitenkaas. Superlekker en ook nog eens een heel gezond recept.
INGREDIËNTEN 00:30
1 citroen
6 eieren
50 ml halfvolle melk
6 tl olijfolie
200 g verse spinazie
200 g gekookte rode biet blokjes
200 g zachte geitenkaas
4 el fijngehakte walnoten
Meer bewust eten
Gezonde wraps met kip en paprika maken
Ingrediënten
Aantal personen
6 volkorentortillawraps | |
1 zak paprikamix | |
2 eetlepel zonnebloemolie | |
300 gram kipfiletreepjes naturel | |
2 theelepel knoflookpoeder | |
1 eetlepel paprikapoeder | |
2 trostomaten | |
10 gram verse munt | |
75 gram Zaanse Hoeve geraspte kaas mild 30+ |
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed 2 bakplaten of roosters met bakpapier. Halveer de tortillawraps en verdeel over de platen. Bak ca. 15 min. in de oven krokant. Verwissel de bakplaten halverwege.
Halveer ondertussen de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne halve reepjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip, paprika, gemalen knoflook en paprikapoeder 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en de munt fijn. Meng en breng op smaak met peper.
Verdeel de kip en paprika over de krokante tortilla’s, schep de tomaten erop en bestrooi met de kaas.