Tortillataart met kaas en bloemkool uit de airfryer
Taart als avondeten? Kan makkelijk met deze gezonde hartige tortillataart uit de airfryer. Lekker met een vulling van bloemkool, kwark en kaas en geserveerd met een salade van geroosterde bloemkool en rosbief.
Aan de slag
Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes. Schep om met ¼ van de olie. Doe in het mandje van de airfryer en rooster 10 min. op 180 °C. Haal uit de airfryer en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Snijd de rest van de bloemkool fijn. Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui 8-10 min. Voeg na 7 min. de helft van het venkelzaad toe en roer regelmatig. Laat staan tot gebruik.
Doe de eieren, kwark en geraspte kaas in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de tortilla’s. Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met de helft van de tortilla’s. Verdeel de helft van de fijngesneden bloemkool en de helft van de gebakken ui erover. Schenk de helft van het eimengsel erover. Dek af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de airfryer op 200 °C. Verwijder na 20 min. de folie en bak nog 5 min. Haal de hartige taart uit de airfryer en laat 5 min. rusten in de vorm. Maak nog een taart met de rest van de ingrediënten.
Meng de geroosterde bloemkool met de rest van de olie, de azijn, de rest van het venkelzaad en de rucola.
Snijd de hartige taarten doormidden en serveer met de bloemkoolsalade en rosbief.
Tortillataart met kaas en bloemkool uit de airfryer
Taart als avondeten? Kan makkelijk met deze gezonde hartige tortillataart uit de airfryer. Lekker met een vulling van bloemkool, kwark en kaas en geserveerd met een salade van geroosterde bloemkool en rosbief.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
50 min. wachten
Aan de slag
Snijd de helft van de bloemkool in kleine roosjes. Schep om met ¼ van de olie. Doe in het mandje van de airfryer en rooster 10 min. op 180 °C. Haal uit de airfryer en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen. Snijd de rest van de bloemkool fijn. Verhit de helft van de olie op hoog vuur in een hapjespan en bak de ui 8-10 min. Voeg na 7 min. de helft van het venkelzaad toe en roer regelmatig. Laat staan tot gebruik.
Doe de eieren, kwark en geraspte kaas in de hoge beker van de staafmixer en pureer tot een glad mengsel. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de tortilla’s. Beleg de bodem en zijkanten van de bakvorm met de helft van de tortilla’s. Verdeel de helft van de fijngesneden bloemkool en de helft van de gebakken ui erover. Schenk de helft van het eimengsel erover. Dek af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de airfryer op 200 °C. Verwijder na 20 min. de folie en bak nog 5 min. Haal de hartige taart uit de airfryer en laat 5 min. rusten in de vorm. Maak nog een taart met de rest van de ingrediënten.
Meng de geroosterde bloemkool met de rest van de olie, de azijn, de rest van het venkelzaad en de rucola.
Snijd de hartige taarten doormidden en serveer met de bloemkoolsalade en rosbief.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g bloemkool
4 el milde olijfolie
300 g middelgrote uien
2 tl venkelzaad
4 middelgrote scharreleieren
250 g magere kwark
100 g geraspte kaas 30+
4 volkoren tortillawraps
2 el natuurazijn
40 g biologische rucola
60 g rosbief peper beleg
Dit heb je nodig
airfryer
staafmixer met hoge beker
airfryer bakvorm