Cottagecheesewrap met tonijnsalade
Het is bijna magie: met cottagecheese, eieren en kruiden maak je een heerlijk en gezond flatbread als eiwitrijke vervanger voor een wrap. Lekker met tonijn en bonensalade!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer met de eieren, knoflookpoeder, uienpoeder en versgemalen peper. Mix 30 sec. tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Keer eventueel de bakplaat halverwege om als de achterkant van het flatbread te donker wordt.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen en doe met ⅘ van de azijn en het water in een kom. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Snijd de rodekool (eventueel met een mandoline) in flinterdunne reepjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de helft van de olie en de rest van de azijn en masseer de kool 1 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Roer de tonijn samen met 1 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) en de yoghurt met een vork goed los. Breng op smaak met peper.
Haal het cottagecheese-flatbread uit de oven en laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en meng met de rodekool, de helft van de ingelegde rode ui en de rest van de olijfolie.
Verwijder voorzichtig het flatbread van het bakpapier en snijd in 4 gelijke rechthoeken (per 4 personen). Beleg met de blaadjes sla, bonenmix, tonijn en de rest van de ingelegde rode ui. Rol op en snijd schuin doormidden. Serveer met de rodekoolkomkommersalade.
Cottagecheesewrap met tonijnsalade
Het is bijna magie: met cottagecheese, eieren en kruiden maak je een heerlijk en gezond flatbread als eiwitrijke vervanger voor een wrap. Lekker met tonijn en bonensalade!
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer met de eieren, knoflookpoeder, uienpoeder en versgemalen peper. Mix 30 sec. tot een glad mengsel. Verdeel het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 min. in de oven. Keer eventueel de bakplaat halverwege om als de achterkant van het flatbread te donker wordt.
Snijd ondertussen de uien in flinterdunne halve ringen en doe met ⅘ van de azijn en het water in een kom. Laat afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Snijd de rodekool (eventueel met een mandoline) in flinterdunne reepjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng met de helft van de olie en de rest van de azijn en masseer de kool 1 min. met je handen, zodat hij wat zachter wordt.
Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Roer de tonijn samen met 1 el opgevangen tonijnolie (per 4 personen) en de yoghurt met een vork goed los. Breng op smaak met peper.
Haal het cottagecheese-flatbread uit de oven en laat 5 min. op de bakplaat afkoelen. Doe ondertussen de bonenmix in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en meng met de rodekool, de helft van de ingelegde rode ui en de rest van de olijfolie.
Verwijder voorzichtig het flatbread van het bakpapier en snijd in 4 gelijke rechthoeken (per 4 personen). Beleg met de blaadjes sla, bonenmix, tonijn en de rest van de ingelegde rode ui. Rol op en snijd schuin doormidden. Serveer met de rodekoolkomkommersalade.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g cottagecheese
4 scharreleieren
½ tl knoflookpoeder
½ tl uienpoeder
200 g rode uien
5 el natuurazijn
4 el water
300 g biologische rodekool
4 el milde olijfolie
160 g tonijn in zonnebloemolie in blik
2 el halfvolle yoghurt
400 g bonenmix met mais in blik
1 komkommer
8 blaadjes kropsla
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakpapier