Broodje bonenstoof met ham en coleslaw
Een romige en kruidige stoof van ham, bonen en picadillo met een fris-zoete coleslaw op een broodje = gezond smullen geblazen!
Aan de slag
Snipper de helft van de uien en snijd ⅔ van de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd de helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de hamlappen in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een stoofpan en bak de gesnipperde ui, gesneden knoflook en winterpeen 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, picadillo en hamlappen toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig. Voeg alle bonen met het vocht toe, breng aan de kook en laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel er na 15 min. af. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de ui in halve ringen en de bieslook fijn. Snijd de spitskool (eventueel met een mandoline) in flinterdunne reepjes. Rasp de rest van de winterpeen met een grove rasp. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met 1 el sinaasappelsap en een ½ tl -rasp (per 4 personen), de rest van de olie en rasp de rest van de knoflook erboven.
Meng de yoghurtdressing met de spitskool, geraspte winterpeen, uiringen, bieslook en breng op smaak met peper. Laat staan tot gebruik.
Snijd de bollen doormidden. Verdeel de bonenstoof en een deel van de coleslaw op de onderste helft en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer de rest van de coleslaw erbij.
Broodje bonenstoof met ham en coleslaw
Een romige en kruidige stoof van ham, bonen en picadillo met een fris-zoete coleslaw op een broodje = gezond smullen geblazen!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198083_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
530 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de helft van de uien en snijd ⅔ van de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd de helft in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de hamlappen in blokjes van 1 cm.
Verhit de helft van de olie in een stoofpan en bak de gesnipperde ui, gesneden knoflook en winterpeen 5-6 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree, picadillo en hamlappen toe en bak 2 min. mee. Roer regelmatig. Voeg alle bonen met het vocht toe, breng aan de kook en laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Haal de deksel er na 15 min. af. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen de rest van de ui in halve ringen en de bieslook fijn. Snijd de spitskool (eventueel met een mandoline) in flinterdunne reepjes. Rasp de rest van de winterpeen met een grove rasp. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt met 1 el sinaasappelsap en een ½ tl -rasp (per 4 personen), de rest van de olie en rasp de rest van de knoflook erboven.
Meng de yoghurtdressing met de spitskool, geraspte winterpeen, uiringen, bieslook en breng op smaak met peper. Laat staan tot gebruik.
Snijd de bollen doormidden. Verdeel de bonenstoof en een deel van de coleslaw op de onderste helft en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer de rest van de coleslaw erbij.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)400 g rode uien
3 tenen knoflook
400 g winterpeen
250 g magere hamlappen
4 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
2 el picadillo
400 g Hollandse bruine bonen in blik
10 g verse bieslook
200 g spitskolen
½ sinaasappel
100 ml yoghurt Griekse stijl 0%
4 volkorenbollen