Gezond avondeten

Een gezond avondmaal is makkelijker dan je denkt. Vervang pasta eens door courgette of volkoren pasta, of maak een stamppot met extra veel groenten! Op deze pagina vind je recepten volgens de richtlijnen* van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Dus met voldoende variatie en voedingstoffen die je nodig hebt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Gele-linzenspaghetti met knolselderij

Ingrediënten

Aantal personen

600 gram knolselderij

2 eetlepel milde olijfolie

500 gram Tasty Tom trostomaten

1 teen knoflook

1 theelepel gedroogde oregano

250 gram gele linzen spaghetti

65 gram pijnboompitten

1 citroen

10 gram verse basilicum

  1. Schil de knolselderij en snijd in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in repen van een ½ cm. Snijd de repen in blokjes van een ½ cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de knolselderij 6 min. op middelhoog vuur.

  2. Snijd de tomaten doormidden en de knoflook fijn. Voeg samen met de oregano toe aan de knolselderij en zet het vuur hoger. Bak 7 min. Duw de tomaten met een houten lepel plat.

  3. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin. Giet de spaghetti af en voeg toe aan het knolselderij-tomaatmengsel in de hapjespan.

  4. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen er naar smaak boven en schep om. Pers de citroen uit. Breng de spaghetti op smaak met citroensap (begin met 1 el per 4 personen), peper en eventueel zout. Bestrooi met de pijnboompitten. Scheur de blaadjes van de basilicum in stukken, strooi over de spaghetti en serveer.

Gele-linzenspaghetti met knolselderij en tomaat

Voor dit makkelijke pastagerecht gebruiken we geen gewone spaghetti, maar spaghetti van gele linzen. Gele linzen? Ja, dat doet het in dit pastagerecht heel goed bij de tomatensaus met knolselderij, pijnboompitten en basilicum. Het resultaat: een gezond en smaakvol pastagerecht.

Knolselderij snijden
Snijd 600 g knolselderij in plakken van een ½ cm. Stapel de plakken op elkaar en snijd in r...

00:31