Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in dunne repen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur tot-ie iets kleurt. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10-12 min. smoren. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de boerenkool toe en kook de laatste minuut mee. Snijd de zalm in stukjes.
Meng de zuivelspread en zalm door de gesmoorde ui. Giet de pasta en boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en boerenkool door de uiensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
Volkorenspaghetti met zalm en boerenkool
Makkelijk, gezond én budgetproof: deze volkorenspaghetti met zalm en boerenkool is 't allemaal. Tip: het restje gerookte zalm is heerlijk in een salade of broodje tijdens de lunch!
- resttipDe rest van de zalm is de volgende dag heerlijk als lunch.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Volkorenspaghetti met zalm en boerenkool
Makkelijk, gezond én budgetproof: deze volkorenspaghetti met zalm en boerenkool is 't allemaal. Tip: het restje gerookte zalm is heerlijk in een salade of broodje tijdens de lunch!

hoofdgerecht
4 personen
595 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de uien en snijd de helften in de lengte in dunne repen. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de ui 3 min. op hoog vuur tot-ie iets kleurt. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10-12 min. smoren. Roer af en toe.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de boerenkool toe en kook de laatste minuut mee. Snijd de zalm in stukjes.
Meng de zuivelspread en zalm door de gesmoorde ui. Giet de pasta en boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta en boerenkool door de uiensaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg zo nodig wat kookvocht toe.
resttip:De rest van de zalm is de volgende dag heerlijk als lunch.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g middelgrote uien
2 el milde olijfolie
300 g biologische volkoren spaghetti
500 g verse boerenkool
100 g gerookte zalm
200 g zuivelspread knoflook en kruiden