Vezelrijke recepten

Vezels zijn erg belangrijk voor een goede gezondheid. Toch krijgen de meeste mensen niet voldoende vezels binnen. Wil jij starten met vezelrijke voeding? Check snel onze vezelrijke recepten hieronder.

Ingrediënten

Bereiding

Wat is het meest vezelrijke voedsel? 

Wat is het meest vezelrijke voedsel? 

Wil je een begin maken met vezelrijk eten? Goed bezig! Je vindt vezels voornamelijk in volkoren graanproducten zoals volkorenpasta, volkorenbrood, zilvervliesrijst, havermout en muesli. Let op: bruinbrood is niet altijd volkoren. Daarnaast zitten vezels ook in groenten, aardappelen en peulvruchten. Eet bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten, linzen, kool of sperziebonen. Hou je van fruit en noten? Neem dan eens een schaaltje rode bessen, gedroogde vijgen of pistachenoten.

Hoe krijg ik voldoende vezels binnen?

Hoe krijg ik voldoende vezels binnen?

Volwassenen hebben 30 tot 40 gram vezels per dag nodig. Veel mensen halen deze aanbevolen hoeveelheid niet. Hoe je toch voldoende vezels binnen kan krijgen? Laat bewerkte producten links liggen en kies liever voor een volkoren variant. Eet je graag pasta? Kies dan voor recepten met volkorenpasta in plaats van witte pasta. Ook kun je fruit beter los eten dan dat je er een smoothie of sapje van maakt. Voeg daarnaast peulvruchten en groenten toe aan je maaltijd om meer vezels binnen te krijgen.