Pastaovenschotel met knolselderij
Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Ris de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd ⅔ fijn, hou de rest achter. Voeg de fijngesneden kruiden samen met de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in blokjes van 1 cm en kook ze de laatste 5 min. mee met de saus. Breek de lasagnevellen in stukjes van 2 cm.
Schep de tomatensaus met knolselderij in de ovenschaal. Steek de lasagnevellen in de saus, zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel raken. Schenk er het water bij of tot de lasagnevellen goed onder staan.
Verdeel de ricotta erover, scheur de mozzarella in stukken en verdeel ertussen. Verdeel de achtergehouden kruiden over de kaas. Bak 35-40 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. staan.
Pastaovenschotel met knolselderij
Met pastaovenschotel met knolselderij, ricotta en mozzarella heb heb je een gezonde maaltijd op tafel.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198056_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
40 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 3 min. op laag vuur. Ris de blaadjes en takjes van de kruiden en snijd ⅔ fijn, hou de rest achter. Voeg de fijngesneden kruiden samen met de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan 15-20 min. op laag vuur zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de knolselderij, snijd in blokjes van 1 cm en kook ze de laatste 5 min. mee met de saus. Breek de lasagnevellen in stukjes van 2 cm.
Schep de tomatensaus met knolselderij in de ovenschaal. Steek de lasagnevellen in de saus, zorg ervoor dat ze elkaar niet te veel raken. Schenk er het water bij of tot de lasagnevellen goed onder staan.
Verdeel de ricotta erover, scheur de mozzarella in stukken en verdeel ertussen. Verdeel de achtergehouden kruiden over de kaas. Bak 35-40 min. in de oven. Haal uit de oven en laat 10 min. staan.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 tenen knoflook
2 el milde olijfolie
20 g verse Italiaanse kruidenmix
800 g tomatenblokjes in blik
1 knolselderij
125 g biologische volkoren lasagnebladen
250 ml water
250 g ricotta
400 g mozzarella
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)