Bruschetta

Wederom een geniale uitvinding van de Italianen: bruschetta! Knapperig gegrild brood, traditioneel belegd met tomaat en inmiddels bekend met diverse andere toppings. Eet bruschetta als borrelhapje of voorgerecht.

Ingrediënten

Bereiding

Serveer je bruschetta koud of warm?

Serveer je bruschetta koud of warm?

Bruschetta eet je niet helemaal koud of helemaal warm, maar liefst lauwwarm! Het brood, dat de basis vormt van de bruschetta, rooster je eerst in de oven of pan. Als het nog warm is, smeer je het in met knoflook en olijfolie, waarna je het traditioneel belegt met tomaten en eventueel verse basilicum, of een andere topping naar keuze. Serveer de bruschetta daarna meteen, zodat het brood nog lauwwarm is.

Welke bruschetta variaties zijn er?

Welke bruschetta variaties zijn er?

Bruschetta-variaties genoeg! Je kunt verschillende brood- en toppingsoorten combineren. De basis van bruschetta is wit stokbrood, maar je kunt ook eens lekker stevig ciabatta-, spelt- of volkorenbrood gebruiken. Toppings maak je op basis van waar je zin in hebt; simpel vegetarisch bijvoorbeeld, met gegrilde courgette. Maar je kunt ook all outgaan met blauwaderkaas en vijgen, lamsvlees en citroenmayonaise of biefstuk en roomkaas.

Courgettebruschetta koolhydraatarm

Op zoek naar een koolhydraatarm recept? Zoek niet verder. Met dit recept voor courgettebruschetta zit je absoluut goed. Gemakkelijk te maken en snel binnen 15 minuten klaar.

HAPJE– 16 STUKS. – 15 MIN.

INGREDIËNTEN
1 courgette
2 el olijfolie mild
3 ansjovisfilets in olijfolie
2 el rozijnen
100 g gegrilde paprikareepjes in pot + 1 el opgevangen vocht

00:24

Direct aan de slag

Meer borrelhapjes