Bruschetta met tomatensalade en cottagecheese

Bruschetta staat in een handomdraai op tafel. Zo ook deze gezonde variant met cottagecheese!

110 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 8 min. oventijd / 5 min. wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de broodjes in 6 plakken, de uiteinden gebruik je niet. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 8 min. in de oven. Draai halverwege de tijd om.

  2. Halveer ondertussen de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd fijn. Meng de tomaten, ¾ van het basilicum en de helft van de olie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

  3. Halveer de knoflook. Haal de broodjes uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Wrijf de snijkant van de broodjes in met de knoflook, verdeel de cottagecheese en tomatensalade erover en bestrooi met de rest van het basilicum. Besprenkel met de rest van de olie.

Bruschetta met tomatensalade en cottagecheese

Bruschetta staat in een handomdraai op tafel. Zo ook deze gezonde variant met cottagecheese!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig